Topic | LOADING… (dead meter?)

Home Forums Mooshimeter Support LOADING… (dead meter?)

This topic contains 1 reply, has 1 voice, and was last updated by  Ben 3 months, 2 weeks ago.

  • Author
    Posts
  • #20041 Reply

    Ben

    Was data logging with the Mooshimeter (current stable versions of Android app and firmware) for ~12 hours, when I attempted to next connect to the meter the app reported it in bootloader mode. Changed batteries, reset it, and now the app connects but the two channels display LOADING.

    Attempted to re-flash firmware – no joy, at the “programming started” stage it hangs, progress bar stays at 0.

    Joined the beta program, updated the app, attempted to re-flash. Same as above.

    Android 8.1.0 (Oneplus 5). Same phone and OS version that has been running quite happily with the MM for some time.

    I guess my Mooshimeter is dead. Such promise. Now it goes to the pile of stuff I need to fix one day.

  • #20042 Reply

    Ben

    Hmm, well good news – after one last stab it’s now working again.

    I pulled the batteries, let it sit for long enough to make a cuppa, then tried the firmware update from within the app rather than by pressing the MM’s reset button. i.e. opened the (beta) app, observed the LOADING displays, pressed the settings button, then ‘Start firmware uploader’. The firmware flash process proceeded as documented from there (https://moosh.im/upgrading-mooshimeter-firmware/).

Reply To: LOADING… (dead meter?)
Your information: